Cum va fi vremea de FLORII. Meteorologii au dat publicitatii prognoza pe doua saptamani

Cum va fi vremea de FLORII. Meteorologii au dat publicităţii prognoza pe două săptămâni 442

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime ş i minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT
Până în 4 aprilie, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă , înregistrându-se, în medie, temperaturi maxime de 18…21 de grade şi minime de 5…8 grade. Apoi temperaturile vor marca o scădere accentuată , până la o medie de 13 grade a temperaturilor maxime și de 3 grade a minimelor nocturne. În doua săptămână vremea se va încălzi uşor, până  la valori în jur de 18 grade ziua și aproximativ 6 grade noaptea. Ultimele două zile vor aduce o nouă scădere a valorilor termice. În jurul datei de 2 aprilie vor fi posibile, trecător, ploi izolate. Ulterior, în intervalul 4 – 6 aprilie, va ploua arii extinse. În a doua  săptămână de prognoză , ploi slabe vor fi posibile aproape în fiecare zi.

CRIŞANA
În cea mai mare parte a primei săptămâni de prognoză va fi cald, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 16 ş i 19 …20 de grade. În acest interval, minimele termice vor oscila uşor de la o noapte la alta, în medie între 4 ş i 7 grade. În intervalul 5 – 7 aprilie vremea se va răci accentuat și se vor înregistra, în medie, maxime diurne de 14 …15 grade şi minime în jur de 3 grade. Apoi temperaturile vor creşte şi se vor menţine în limite normale până la sfârşitul intervalului de prognoz ă . Se vor înregistra, în medie, maxime diurne de 15…17 grade şi temperaturi minime de 4…6 grade. Vor fi condiţii de ploaie în zilele de 2 ş i 3 aprilie, apoi probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte şi, cel mai probabil, în jurul datei de 5 aprilie va ploua pe arii extinse. În a doua săptămână de prognoz ă , va fi posibil să plouă zilnic.

TRANSILVANIA
Până în jurul datei de 8 aprilie vor alterna intervalele cu încălzire şi răcire a vremii, astfel că în 2 şi 6 aprilie media temperaturilor maxime nu va depăş i 10….12 grade, în timp ce în jurul datei de 4 aprilie vremea va fi caldă , cu maxime diurne în jur de 18 grade. În tot acest interval, minimele nocturne vor avea medii de la -2 la 4 grade, cu cele mai reci dimineţi în zilele de 6 ş i 7 aprilie. Până la sfârşitul intervalului de prognoză , valorile termice se vor menţine relativ constante, atât ziua cât şi noaptea, fiind apropiate de normalul acestei perioade calendaristice, cu maxime de 14…15 grade și minime de aproximativ 2 grade. Pe parcursul primelor zile, ploile se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în data de 2 aprilie. După 4 aprilie însă , probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de ridicată , în special în jurul datei de 5 aprilie.

 


CUM VA FI VREMEA ÎN TOATE ZONELE ŢĂRIIAFLAŢI DE AICI


 

Reclame
Etichetat cu: , , ,
Postat in Vremea

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Introdu adresa ta de e-mail pentru a urmari acest blog si de a primi notificari de mesaje noi prin e-mail.

martie 2014
L M M J V S D
    apr. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Cele mai bine evaluate
CATEGORII
STIRI RECENTE
%d blogeri au apreciat asta: