Preotii se feresc sa spuna ASTA. Ce nu stiai despre taina BOTEZULUI!

Exorcismul este un ritual religios folosit pentru a scoate demoni sau spirite malefice dintr-o persoana posedata, sau chiar dintr-un anumit obiect. Multeculturi practicau asemenea rituri, inca din cele mai vechi timpuri si inca de inaintea aparitiei crestinismului, scrie descopera.org.
Cel mai practicat ritual de exorcizare simplu se numeste “Botezul“. Botezul in sine cuprinde si aspectul eliberarii de pacat si de sub influenta celui care l-a instigat, diavolul. Exista si alte practici bisericesti care pot inlaturara influentele nefaste, cum ar fi apa sfiintita si postul, care inca in Biserica primara era legat de izbanda asupra diavolului.
Istoria Botezului
Taina Sfantului Botez a fost instituita de insusi Mantuitorul, cand, inainte de inaltarea Sa la cer, a zis Sfintilor Apostoli: „Drept aceea, mergand, invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, invatandu-le sa pazeasca toate cate v-am poruncit voua, si iata Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacurilor” (Matei 28, 19-20), potrivit ziaruluilumina.ro.

 

Una dintre consecintele imediate ale Botezului este iertarea pacatelor. Prin Botez sunt iertate toate pacatele savarsite inainte, daca este vorba de o persoana adulta, dar accentul este pus pe pacatul originar savarsit de protoparintii nostri.
Pana la venirea lui Iisus Hristos toti oamenii se nasteau, dar si vietuiau sub apasarea pacatului stramosesc pana la sfarsitul zilelor lor. Nu trebuie sa uitam ca pacatul stramosesc a avut ca urmari moartea si izgonirea din Rai. Dar prin venirea Mantuitorului si prin instituirea Tainei Botezului, fiindu-ne iertat pacatul stramosesc, ne este redata viata si usile Raiului sunt din nou deschise, ca oricine crede in Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu adevarat si se uneste cu El prin Taina Sfantului Botez sa poata dobandi Imparatia cerurilor.
Reclame
Etichetat cu: , , ,
Postat in Cultura

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Introdu adresa ta de e-mail pentru a urmari acest blog si de a primi notificari de mesaje noi prin e-mail.

martie 2014
L M M J V S D
    apr. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Cele mai bine evaluate
CATEGORII
STIRI RECENTE
%d blogeri au apreciat asta: