Crin Antonescu despre cazul Diaconu

Antonescu susţine că PNL şi-a schimbat decizia în cazul Diaconu, după ce iniţial l-a inclus pe un loc „super – eligibil” pe lista pentru europarlamentare, deoarece nu a ţinut cont doar de ce a spus fostul senator PNL, ci a verificat întregul dosar şi a constatat că acesta nu putea candida. Diaconu şi-a dat demisia din partid şi încearcă să strângă 100.00 de semnături pentru a candida independent. ANI a anunţat că va depune plângere penală, deoarece există o sentinţă definivă care nu-i permite lui Diaconu să candideze până în 2015.

Mediafax Foto

 

Liderul PNL, Crin Antonescu, a comentat cazul fostului senator Mircea Diaconu, care a demisionat din partid pentru a încerca să candideze independent la europarlamentare, afirmând că PNL nu poate ignora o sentinţă definită a Curţii Supreme, care îi interzice lui Diaconu să candideze din cauza incompatibilităţii constatată de ANI.

El a precizat că există un post de televiziune care îl susţine pe Mircea Diaconu cu scopul de a face o campanie împotriva PNL.

„Mircea Diaconu se află sub efectul unei sentinţe definitive a ÎCCJ, care îi interzice domnului Mircea Diaconu de a ocupa o funcţie de demnitate publică până în iunie 2015. Am avut toate bunele intenţii”, a spus Antonescu.

Liberalul a adăugat că PNL nu îşi poate permite „să ignore sau să încalce o decizie definitivă a unei instanţe”.

„Acesta este motivul pentru care, în decembrie 2012, domnul Mircea Diaconu nu a putut candida, nu a fost pe listele USL. A fost o decizie pe care împreună cu domnul Ponta şi la insistenţele domnului Ponta am luat-o. Acum, când se preface a încurca speţele, când se arată solidar pe Facebook, uită decizia pe care a trebuit să o luăm din aceleaşi motive în decembrie 2012”, a precizat liderul.

Antonescu a afirmat că PNL ca „dovadă a bunei credinţe” a luat informaţiile de la Mircea Diaconu şi a intenţionat să-l pună pe un loc „super eligibil”, dar după comunicatul ANI, s-a reverificat întregul dosar şi s-a constatat că nu poate candida.

dovada bunei credinţe a fost că luând iniţial informaţiile de la domnul Mircea Diaconu am intenţionat să-l punem pe un loc super eligibil, în urma comunicatului ANI am verificat întregul dosar am constatat că nu se poate candida.

Mircea Diaconu a declarat într-un interviu pentru gândul că încearcă în cinci zile să strângă 100.000 de semnături pentru a candida la europarlamentare şi că se simte „ca într-un film american”, când un personaj solitar se luptă cu un sistem nedrept şi cinic. ANI a anunţat că dacă BEC va accepta candidatura lui Mircea Diaconu va face plângeri penale pentru nerespectarea unei sentinţe definitive a instanţei.

Reclame
Etichetat cu: ,
Postat in Intern, Politic

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Introdu adresa ta de e-mail pentru a urmari acest blog si de a primi notificari de mesaje noi prin e-mail.

Martie 2014
L M M M V S D
    Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Cele mai bine evaluate
CATEGORII
STIRI RECENTE