Vladimir Putin live: „Imi dau seama ca oamenii din Ucraina au vrut schimbare”

„Îmi dau seama că oamenii din Ucraina au vrut schimbare. S-au săturat de putere unică. Preşedinţii s-au schimbat, însă atitudinile lor au rămas aceeleaşi”

 

Mai jos aveţi declaraţiile lui Vladimir Putin:

„Îi înţeleg pe cei care au ieşit paşnic în stradă, care au vorbit despre săracia şi problemele pe care le au dar cei care au fost în spatele recentei schimbări vroiau o lovitură de stat. Ce s-a întâmplat au fost gesturi naziste care definesc starea politicii actuale din Ucraina”

„E un moment de importanţă istorică. Pe data de 16 martie în Crimeea a avut loc referendumul care a corespuns criteriilor internaţionale. Aproape 96% dintre cei care au venit la vot au votat pentru alipirea la Rusia. Pentru a înţelege de ce această decizie a fost luată este suficient să înţelegem istoria Crimeei. Ştiu că locuitorii Crimeei susţin un stat în care 3 limbi să fie luate în seamă: rusa, ucraineana şi tătara. Nimeni nu-şi imagina că nu vom mai face parte într-o zi din aceeaşi federaţie, dar URSS s-a destrămat. Nimeni nu şi-a imaginat că toate aceste republici nu vor avea o direcţie comună, o monedă comună. În acest context, Rusia a văzut că regiunea Crimeea a ajuns în alt stat, s-a simţit înşelată, iar oamenii de acolo s-au trezit într-o altă ţară a doua zi, s-au trezit minoritari, iar naţiunea rusă a fost divizată”

„Crimeea a fost şi va fi mereu teritoriu şi al ruşilor şi al ucrainenilor. Va fi întodeauna o patrie pentru toate etniile. Nu am trimis în Crimeea trupe, erau deja acolo. Am întărit contingenţele, dar nu am trecut de limitele de personal stabilite. Adică 20 de mii de militari. Vreau să mă adresez ucrainenilor. Îmi doresc să ne înţelegeţi şi voi. Nu vrem să vă încălcăm interesele. Am respectat suveranitatea spre deosebire de cei care s-au folosit de Ucraina pentru propriile interese.”

„Partenerii noştrii occidentali, în frunte cu SUA, au crezut că au drept de la Dumnezeu să decidă soarta altor oameni. Americanii sunt mândri că libertatea lor este totul. Dar cum rămâne cu libertatea celor din Crimeea?! Nu are aceeaşi valoare?! Să nu îi credeţi pe cei care spun că Rusia va lua şi alte regiuni

„Referendumul din Crimeea a fost făcut după Carta ONU. Când Ucraina s-a rupt, s-a folosit tot de Carta ONU, iar acum când Crimeea face asta nu i se permite! Crimeea s-a folosit şi de precedentul Kosovo, stat recunoscut de puterile internaţionale. Nu există motive de a nu recunoaşte declaraţia de independenţă a Crimeei, asta e foarte clar”

„Vreau să le mulţumesc militarilor ucraineni că nu şi-au pătat mâinile cu sânge. S-a vorbit despre intervenţie, despre agresiune, dar nu-mi amintesc nici o împuşcătură. Vrem să construim încredere, să avem relaţii de egalitate, dar nu am fost trataţi la fel. Am văzut asta în expansiunea NATO, ne-au spus că nu e treaba noastră şi au plasat rachete, au amânat acordarea vizelor şi acum impun sancţiuni!”

„Am auzit declaraţii de la Kiev că vor să se alăture NATO. Ce ar însemna asta, ca la Sevastopol să fie nave? Salutăm colaborarea cu NATO, dar nu vrem această alianţă militară! Nu vrem ca o organizaţie militară să fie aproape de noi, de casa noastră. Nu vrem ca în Sevastopol să fim întâmpinaţi de militari NATO, să vină la Sevastopol, dar îi vom întâmpina noi pe ei!”

Anunțuri
Etichetat cu: , ,
Postat in Extern, Politic

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Introdu adresa ta de e-mail pentru a urmari acest blog si de a primi notificari de mesaje noi prin e-mail.

Martie 2014
L M M M V S D
    Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Cele mai bine evaluate
CATEGORII
STIRI RECENTE
%d blogeri au apreciat asta: