Partidul Jobbik nu accepta interdictia impusa de autoritatile din Romania pentru patru cetateni ungari

Partidul Jobbik nu acceptă interdicţia impusă de autorităţile din România pentru patru cetăţeni ungari

Partidul naţionalist ungar Jobbik nu acceptă interdicţia de un an impusă de România unora dintre membrii săi, a declarat un parlamentar al partidului luni seara pentru MTI, ca răspuns la anunţul oficial al autorităţilor române. Reprezentanţii Ministerului de Interne au anunţat luni seara că patru cetăţeni ungari au interdicţie de a intra în România timp de un an.

Oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au anunţat, luni seara, că doi membri Jobbik, Istvan Szavay şi Gyula Gyorgy Zagyva, au primit interdicţia de a intra în România timp de un an. Totodată, sunt vizaţi de această interdicţie şi Zsolt Tyirityan din cadrul organizaţiei „Oastea Haiducilor” şi Bela Mikola, membru al Jobbik şi al organizaţiei paramilitare Noua Gardă Ungară.

Cei patru cetăţeni ungari au fost acuzaţi că sunt membri ai unor organizaţii naţionaliste extremiste şi reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională a României şi pentru ordinea publică. De asemenea, autorităţile române avertizează că monitorizează şi alte persoane care desfăşoară activităţi ce contravin legilor naţionale şi europene.

Istvan Szavay a declarat pentru MTI că decizia României este scandaloasă şi explicaţia interdicţiei este mai degrabă vagă. El a insistat că Jobbik nu a declarat şi nu a făcut nimic care să justifice o astfel de măsură, adăugând că a remarcat un aspect legat de politica internă al acestei situaţii, căreia Jobbik i-a căzut victimă.   Szavay a mai precizat că măsura este nu numai împotriva Jobbik, ci şi împotriva comunităţii maghiare din Transilvania şi că autorităţile române vor să îl intimideze.   Jobbik nu va permite acest lucru, adăugând că partidul îşi va prezenta programul în Transilvania. Acesta nu include nimic care să fie împotriva României sau care să încalce legile României, a declarat el.

Reclame
Etichetat cu: ,
Postat in Extern, Politic

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Introdu adresa ta de e-mail pentru a urmari acest blog si de a primi notificari de mesaje noi prin e-mail.

Martie 2014
L M M M V S D
    Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Cele mai bine evaluate
CATEGORII
STIRI RECENTE
%d blogeri au apreciat asta: