Ponta mulţumeşte autorităţilor implicate în gestionarea evenimentelor ce au marcat Ziua maghiarilor

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj în care mulţumeşte autorităţilor implicate în gestionarea evenimentelor ce au marcat Ziua maghiarilor de pretutindeni, arătând că acestea au avut un comportament democratic şi civilizat chiar şi în faţa unor discursuri „uneori incitante şi periculoase”.

„Doresc să felicit şi să mulţumesc în acelaşi timp tuturor autorităţilor implicate în gestionarea evenimentelor de ieri. Am remarcat profesionalismul cu care instituţiile statului au gestionat acest moment important pentru cetăţenii români de naţionalitate maghiară. Faptul că nu au existat incidente şi provocări care să conducă la o escaladare anormală şi inutilă a situaţiei arată că autorităţile şi-au făcut bine treaba, oferind cetăţenilor un sentiment de siguranţă, de protecţie şi de normalitate. Vreau să salut acest exemplu de comportament democratic şi civilizat partea autorităţilor statului, care, chiar şi în faţa unor discursuri uneori incitante şi periculoase, au evitat orice gest care să poate fi interpretat drept o provocare. Instituţiile au acţionat exemplar şi, pentru acest lucru, trebuie felicitate”, afirmă Ponta, în mesajul transmis duminică.

El adaugă că aceasta este normalitatea unui stat european ce îşi asumă şi crede în valorile democratice, în care supremaţia aparţine doar legii şi în care drepturile şi libertăţile cetăţeneşti sunt dublate de responsabilitate şi respect faţă de lege.

Reclame
Etichetat cu: ,
Postat in Politic, Social

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Introdu adresa ta de e-mail pentru a urmari acest blog si de a primi notificari de mesaje noi prin e-mail.

Martie 2014
L M M M V S D
    Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Cele mai bine evaluate
CATEGORII
STIRI RECENTE
%d blogeri au apreciat asta: